Rene_verandering3ARene_verandering3B

Iedereen wil verandering
Niemand wil veranderen

TeuwenSchouten biedt de oplossing

 

Verandering is de enige constante binnen organisaties. Simpelweg aangeven dat het ‘nu anders gaat’, werkt echter niet. Verandering is een integraal proces dat aandacht vraagt van technologie, organisatie en mens. Vooral die laatste factor is belangrijk, omdat gedrag en interactie het succes van verandering bepalen. Om die reden is de menselijke factor de focus van verandermanagement bij TeuwenSchouten.

Medewerkers vormen de belangrijkste factor
Er verandert pas echt iets, als het gedrag van mensen verandert. Verandering lukt daarom alleen als voor iedereen duidelijk is wat het einddoel is, als iedereen betrokken is en als medewerkers verantwoordelijkheden krijgen en een open dialoog kunnen aangaan. De werkwijze van TeuwenSchouten is gericht op deze succesfactoren.

Wij zorgen voor beweging
Wij zorgen ervoor dat uw organisatie op positieve wijze in beweging komt. We raken mensen en realiseren een gevoel van urgentie voor verandering. We laten ze experimenteren, begrijpen en ervaren – en gebruiken daarvoor innovatieve en soms onorthodoxe methoden en middelen. Zo bereiken we een snelle acceptatie en implementatie.

Wat wilt ú veranderen?
Ieder team is anders – net als iedere opdracht, organisatie en bedrijfscultuur. Daarom starten we met een intensieve kennismaking om de wederzijdse verwachtingen helder te krijgen. Wilt u dat we als adviseur of coach optreden voor het management? Of gaan we een volledige strategie ontwikkelen en uitvoeren? De keuze is aan u. Maar als u voor de verandering kiest voor succesvolle verandering, is de eerste stap aan u. Bel ons vandaag nog op +31 (0) 653 15 99 02 of stuur een e-mail

Enkele werkgebieden waarin we extra sterk zijn:

  • Financiële dienstverlening (banken en verzekeraars)
  • Retail
  • Automotive


Enkele praktijkcases

Opdrachtgever: bekende verzekeringsmaatschappij (die anoniem wil blijven).
Opdracht: zorg dat de afdeling marketing en communicatie weer effectief werkt.
Uitvoering:
 TeuwenSchouten heeft quick win acties bedacht en heeft deze samen met de afdeling verder ontwikkeld en geïmplementeerd. Eén van de cases werd genomineerd voor een prijs. Dit gaf de afdeling een enorme kick en bracht het zelfvertrouwen terug, waardoor de medewerkers zich zekerder voelden en weer meer initiatief gingen nemen.

Opdrachtgever: Boek & Bedrijf, onderdeel van de Koninklijke Boekenbond.
Opdracht: verander het organisatiemodel in een commerciële focus en werkwijze.
Uitvoering: TeuwenSchouten heeft zich gericht op het gehele bedrijf, van personeel tot producten en juridische aspecten. We hebben bijvoorbeeld een CRM-systeem ontwikkeld en de productrange uitgebreid en geherpositioneerd. Daarnaast hebben we de juiste medewerkers aangenomen die bij de nieuwe marktstrategie passen en hebben we bestaande medewerkers begeleid in het eigen maken van de nieuwe focus. Binnen korte tijd is het marktaandeel van Boek & Bedrijf tot 8% gestegen.

Wilt u meer voorbeelden van door ons behaalde successen?
Bel ons op
+31 (0) 653 15 99 02 of stuur een e-mail