De toekomst van nicheverzekeraars in Nederland: Een blik vooruitDe toekomst van nicheverzekeraars in Nederland: Een blik vooruit

InFinance magazine, april 2024

Nicheverzekeraars in Nederland staan bekend om hun klantgerichte en gespecialiseerde diensten en loyale klanten. Met de huidige uitdagingen op het gebied van digitalisering en regelgeving, is hun vermogen om snel te innoveren cruciaal voor toekomstig succes. De samenwerking met experts en de integratie van technologische innovaties bieden kansen voor groei en het versterken van hun marktpositie. Voor een diepgaande analyse van de strategieën die nicheverzekeraars kunnen toepassen om hun positie te versterken, zoals het gebruik van big data en het aangaan van strategische partnerschappen, is het artikel van InFinance een waardevolle bron.
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Essentiële stappen en strategieën in social sellingEssentiële stappen en strategieën in social selling

InFinance magazine, maart 2024

In de wereld van overweldigende reclame-impulsen is het cruciaal om de juiste doelgroep aan te spreken, vooral als financieel adviseur. Slechts zes van de bijna vierhonderd advertenties die we dagelijks zien, blijven hangen. Dus, hoe maak je als financiële dienstverlener indruk? Hier zijn enkele essentiële stappen om je op weg te helpen met social selling.
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Optimaliseer uw kantoor: Effectieve taakverdeling voor succesvolle financieel adviseursDe Kunst van Authentieke Connecties: Ontdek de Kracht van Social Selling

InFinance magazine, februari 2024

In de wereld van vandaag, waar digitale interacties vaak oppervlakkig blijven, brengt het artikel “De Kunst van Social Selling: Verbinding Maken Vertrouwen Bouwen” een frisse blik op hoe we authentieke connecties kunnen smeden in het digitale tijdperk. Social selling gaat niet om het blindelings versturen van berichten, maar om het opbouwen van betekenisvolle relaties door waardevolle interacties. Met de juiste strategieën, zoals het delen van relevante content en het persoonlijk betrokken zijn bij je netwerk, kunnen professionals relaties opbouwen die leiden tot succes op lange termijn.

Lees meer over hoe je deze strategieën effectief kunt inzetten en de valkuilen kunt vermijden in het volledige artikel. Laten we de kunst van het opbouwen van vertrouwen en het creëren van waarde in onze professionele netwerken herontdekken!
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Optimaliseer uw kantoor: Effectieve taakverdeling voor succesvolle financieel adviseursOptimasliseer uw kantoor: Effectieve taakverdeling voor succesvolle financieel adviseurs

InFinance magazine, oktober 2023

Ik wil graag een interessant artikel met jullie delen over hoe je je kantoor kunt optimaliseren door effectieve taakverdeling. Het artikel geeft praktische tips over wat je kunt uitbesteden en wat je zelf moet doen om je productiviteit, klanttevredenheid en rendement te verhogen. Het is een must-read voor elke financieel adviseur die zijn of haar tijd en middelen optimaal wil benutten.

Lees het InFinance artikel link naar artikel


Hoe AI het Financieel Adviesvak Transformeert!Hoe AI het Financieel Adviesvak Transformeert!

InFinance magazine, september 2023

AI is een game-changer voor financieel advies. Met AI kunnen experts sneller en nauwkeuriger inzichten krijgen uit grote hoeveelheden data. Dit helpt hen om klanten te voorzien van gepersonaliseerd en optimaal advies. Bovendien kan AI kosten besparen en risico’s verminderen door automatisering en voorspelling. Maar om van deze voordelen te profiteren, moeten financiële adviseurs leren hoe ze AI effectief kunnen inzetten.

Benieuwd naar de impact op Samenwerking tussen Mens en Machine en Klantenservice? Geïnteresseerd in praktijkvoorbeelden? Lees er alles over in het recente InFinance artikel.
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Zelfstandig adviseur wil minder of stoppen met werkenZelfstandig adviseur minder of stoppen met werken? Welke mogelijkheden zijn er?

InFinance magazine, juli 2023

Veel adviseurs maken lange werkweken. Zestig uur op de zaak zijn dan ook geen uitzondering. Menig ondernemer wil dan ook meer tijd met familie doorbrengen, meer vrije tijd of vervroegd met pensioen. Het komt ook voor dat er andere ondernemerskansen zijn die men uit wil werken en waar tijd voor vrij gemaakt moet worden. Of komt die ene vraag die steeds in uw gedachten op: “Hoe lang wil ik nog doorgaan?” Dit is helemaal geen gekke vraag. Wil je hier antwoord op?
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Hoe kun je als financieel dienstverlener Millennials als klanten aan je binden?Hoe kun je als financieel dienstverlener Millennials als klanten aan je binden?

InFinance magazine, juni 2023

Millennials willen eerst hun persoonlijke doelen bereiken en daarna pas hun financiële doelen. Mits persoonlijk en op maat, staan ze open voor hulp van buitenaf als het gaat om het bereiken van hun financiële doelen. Dus geen hulp op afstand maar interactie met een persoon. Daarnaast spelen ouders en familie een belangrijke rol bij advies over een financiële beslissing. Een persoonlijk financieel adviseur wordt door een grote groep vertrouwd, banken en verzekeraars worden hierin minder vertrouwd. Wil je weten hoe je deze Millennials kan binden?
Lees het InFinance artikel link naar artikel


hoe-je-veel-winst-laat-liggen-door-blinde-vlekkenHoe je veel winst laat liggen door blinde vlekken?

InFinance magazine, april 2023

Herken je de volgende vraag: Ik weet dat ik veel geld laat liggen, maar ik heb geen idee hoe ik het voor elkaar kan krijgen? In dit artikel nemen we je aan de hand van business case mee hoe een collega-ondernemer dit heeft opgepakt. En welke resultaten hij ermee behaald heeft.
Lees het InFinance artikel link naar artikel


Verhogen van klantwaarde: aan de juiste knoppen draaien!

Whooz, maart 2023

Als organisatie wilt je een goede balans tussen klantwaarde (wat een klant jou oplevert) en waarde voor de klant (wat jij een klant oplevert). Toch hebben veel bedrijven hierin een mismatch. Wil je weten wat de optimaal inzetten van de juiste data oplevert? Lees het Whooz artikel


Veilig & prettig digitaal samenwerken. Hoe dan?

InFinance, januari 2023

Het maken van offertes, het wijzigen in de polis van de klant, het bespreken van de pensioenvoorwaarden, het aanleveren van mutaties is een werknemersbestand, de fax is niet meer. Alles gaat digitaal. En nee de tijd dat er een excelsheetje per mail werd heen en weer gestuurd is voorbij (datalek) alles gebeurd in verschillende digitale omgevingen. En dus moeten de verschillende samenwerkende partijen weten wie er wat doet. De snel veranderende wereld rondom BtB identity & acces management. Wil weten wat er en hoe het allemaal veranderd, lees het artikel: Lees het InFinance artikel


Ondernemersvraag: Wat kan ik als adviseur van Insurtech verwachten?

InFinance, september 2022

Traditioneel keken makelaars naar de verzekeringsmaatschappijen om hen te helpen digitaliseren. Tijdens de coronacrisis viel echt op hoe goed makelaars zich hebben aangepast. Ze waren klaar om met hun klanten en ons op afstand te werken. Natuurlijk moet daar nu nog een laag bovenop, om de ervaring naar de klant digitaal te maken. Bovendien kan het een en ander ongetwijfeld nog verbeterd worden. Maar de mindset zit helemaal goed.”
Echt digitaliseren gaat over de kantoorwerking en service naar de klant versterken. En ook daarvoor hebben adviseurs al een sterk fundament: goede beheer- en kantoorsoftware. Nu moeten ze de stap vooruitzetten: de juiste digitale oplossingen kiezen.
Hoe denkt de expert hierover? Klik hier en lees er alles over: Lees het InFinance artikel


Ondernemersvraag: groeien zonder mijn huidige organisatie te zwaar te belasten. Hoe doe ik dat?

InFinance, maart 2022

Als ondernemer, directeur of manager ziet u uw bedrijf graag groeien. Als de groei snel gaat vindt u dit fantastisch! Een (snelle) groei leidt in veel gevallen tot groeipijn en uitdagingen. Op zich niks ernstigs, zolang er de juiste keuzes worden gemaakt op de juiste momenten. Maar te snel groeien ook leiden tot problemen. Wilt u hier meer van weten, klik dan op de link: Lees het InFinance artikel


Hoe zien de ondernemers de Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

InFinance, januari 2022

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs – Sustainable Development Goals) zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld als “de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030”. Iedereen praat erover. Bedrijven zijn er mee bezig. Maar hoe? En vooral, hoe leeft het bij de ondernemers in het MKB? We waren benieuwd hoe het KKB hiernaar kijkt. Goede reden om dit te onderzoeken. Meer weten? Lees het InFinance artikel


Positieve neveneffecten van Corona

InFinance, december 2021

Nederlandse bedrijven willen ook na de coronacrisis fors inzetten op thuiswerken. Digitalisering verandert onze manier van werken. De vraag is niet of u moet transformeren, maar waar te beginnen. Een organisaties kan adequaat op veranderingen inspelen via procesverbeteringen en het aansturen van medewerkers. Hybride werken is de toekomst en die toekomst is nu. Naast de voordelen van werken op afstand zijn er natuurlijk ook nadelen. Meer weten? Lees het InFinance artikel


InFinance ondernemerspanel beantwoordt uw Ondernemersvragen

InFinance, september 2021: Ondernemersvragen

Net als uw collega-ondernemers bent u altijd aan het leren en door ontwikkelen. Logisch dat u dan weleens vragen heeft waar u niet meteen een antwoord op weet. Die vragen staan centraal in de nieuwe InFinance-rubriek Ondernemersvragen. Voor deze rubriek werkt de redactie samen met BrainsLab, een samenwerking van ondernemers die hun kennis en ervaring hebben gebundeld. Lees het InFinance artikel


Digitaliseren in plaats van automatiseren

InFinance, september 2021: Raakt de financiële wereld achter op de echte wereld?

Digitalisering gaat razendsnel. Iets waarvan we vandaag denken dat het onmogelijk is, is er morgen al. En niet alleen in de auto-industrie. Waarom profiteert de financiële wereld er niet meer van? Er zijn mogelijkheden te over. In een veranderende wereld is het voor bedrijven belangrijk mee te veranderen. Lever je niet de volgende dag aan huis? Dan kiest de klant een ander. Geen app? Geen interesse. En hoe meer er verandert, hoe meer klanten ook van je verwachten. Lees het InFinance artikel

Lees het InFinance artikel


Outsourcing: hét financiële bedrijfsmodel van de toekomst?

Juli 2021, InFinance De voordelen van outsourcen

Outsourcen of niet? Wie zich die vraag stelt, balanceert tussen kosten en efficiëntie. Want outsourcen kost geld. Soms veel geld. Maar het levert ook tijd, kennis en flexibiliteit op. Daardoor ontstaan kansen. Vaak ook besparingskansen. In verzekeringsland zijn dan ook steeds meer cases bekend van bedrijven die grote successen behalen door hun kerntaak uit te voeren (verzekeren) en andere bedrijfsonderdelen uit te besteden. Is outsourcing hét businessmodel van de toekomst in de financiële dienstverlening?

Lees het InFinance artikel


Belonen werkt beter dan bestraffen maar hoe doet u dat?

Mei 2021, InFinance Belonen en verzekeren

Iedereen die ooit met een pup op training is geweest, weet dat een hond veel sneller leert door goed gedrag te stimuleren dan door verkeerd gedrag te bestraffen. Er zijn ook tal van wetenschappelijke onderzoeken die dezelfde conclusie trekken voor menselijk gedrag. Om iets uit het leven te halen -een beloning te krijgen- moeten we echter iets doen. Als je als verzekeraar dus iets wilt veranderen in het gedrag van de polishouder, kunt u hem/haar beter belonen. Wilt u hier meer van weten?

Lees het InFinance artikel


Balans tussen klantwaarde en waarde voor de klant

Maart 2021, InFinance Businesscase klantwaarde

Met welke klanten heeft ú een optimale match?
Als organisatie wilt u een goede balans tussen klantwaarde (wat een klant u oplevert) en waarde voor de klant (wat u een klant oplevert). Toch hebben veel bedrijven hierin een mismatch. Dit resulteert in te weinig of zelfs geen winst – en een hoger verloop van klanten. Hoe ontdekt u met welke klanten u wél een optimale match heeft? We hebben hiervoor een businesscase uitgewerkt. Meer weten?

Lees het InFinance artikel


Hoe worden volmachtkantoren weer winstgevend?

Februari 2021, InFinance Volmachten

Volmachten ‘nieuwe stijl’ bekijken verzekeringsrisico’s op een bredere manier. Ze willen ontdekken welke doelgroepen en welke productgroepen winst of juist verlies opleveren. Vervolgens richten ze zich niet meer op verlieslatende en juist wel op winstgevende doelgroepen. Om de schadelast per doelgroep beter in beeld te krijgen en om vervolgens interessante doelgroepen te benaderen, zijn de juiste data en data-analyses cruciaal. In de huidige digitale wereld kunnen volmachten hiervoor vooral in de particuliere markt uitstekend drijven op sociodemografische kenmerken. Ze kunnen exact in kaart brengen welke doelgroep ze willen bereiken en welke marketingmiddelen daarvoor nodig zijn. Maar het marketingaspect is slechts stap één.

Lees het InFinance artikel


Hypotheken op basis van Soci demografische data
Hypotheektarieven passend bij het risicoprofiel: audience based pricing

December 2020, InFinance Visie

Actuarissen doen het al jaren: data combineren om de prijs van financiële producten te bepalen. Waarom doen we dat niet met hypotheken? Geen klant is hetzelfde. Daardoor is geen enkel risicoprofiel hetzelfde. Met audience based pricing betaalt iedere hypotheekklant een tarief dat past bij zijn profiel. De manier om dat te doen kan je lezen in dit artikel.

Lees het InFinance artikel


Peer-to-peer financiering voor zakelijke hypotheken

December 2020, InFinance

De bankencrisis van 2008 heeft het voor ondernemers aanzienlijk lastiger gemaakt om een zakelijke hypotheek af te sluiten. Dat inspireerde ondernemer Maarten Rövekamp om ‘peer-to-peer’ financiering aan te bieden. De ene ondernemer investeert geld en krijgt rendement. De andere ondernemer betaalt rente en krijgt een hypotheek. Een gouden formule die resulteerde in het succesvolle bedrijf Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Wil je er meer van weten, lees het artikel.

Lees het InFinance artikel


Wat zijn de actuele woon- en hypotheekwensen van Nederlandse huizenkopers?

November 2020, InFinance & VVP

De Nationale Hypotheekbond heeft samen met marketingbureau BrainsLab en databedrijf Whooz de Nederlandse hypotheeksector in kaart gebracht. Hiervoor zijn de hypotheken van ruim 50.000 huishoudens geanalyseerd. De conclusies zijn op 1 november gepubliceerd in het rapport ‘Onderzoek Hypotheekmarkt 2020’. Het rapport geeft een beeld van de actuele woning- en hypotheekmarkt in Nederland. Het vertelt ook wat de woon- en hypotheekwensen zijn van 11 verschillende doelgroepen.

Lees het VVP artikel of:

Lees artikel


Efficiënt klantcontact levert winst op

September 2020, InFinance

Om als financiële dienstverlener te overleven, is het bieden van prettige klantcontacten meer dan ooit bittere noodzaak. Het verbeteren van klantcontacten is echter ook complexer dan ooit. Telefoon, e-mail, chat, briefpost, Facebook, de bedrijfswebsite… Er zijn zo minstens 10 kanalen te bedenken die klanten verwachten te kunnen gebruiken. Want ook dat is een trend: consumenten verwachten tegenwoordig meer. Véél meer. Dus klantcontact optimaliseren moet. Maar hoe

Lees artikel


Van thuiswerken moet je thuis werk maken

September 2020, InFinance

Toen nog niemand van het coronavirus had gehoord, was thuiswerken maar mondjesmaat mogelijk. De praktijk leert nu dat thuiswerken voor veel financiële beroepen prima kan. De praktijk leert echter óók dat thuiswerken niet zaligmakend is. Psychologen waarschuwen zelfs dat een enorme hoeveelheid werknemers op de rand van een burn-out staat. Efficiënt thuiswerken gaat blijkbaar niet vanzelf. Je moet er thuis werk van maken

Lees artikel


Waarom zijn banken niet zo zeker van bankverzekeringen?

Juli 2020, InFinance

Nog maar weinig Nederlandse banken werken met verzekeraars samen om hun klanten verzekeringen (of verzekeringsvoordelen) aan te bieden. De relatief lage Europese penetratiegraad van 37% in levensverzekeringen en 8% in schadeverzekeringen suggereert dat er wél voldoende ruimte is voor de verkoop van bankverzekeringen. Het succes van de Zwitserse BLKB bevestigt dit. Waarom zijn onze banken dan toch niet zo zeker van bankverzekeringen

Lees artikel


Het nieuwe pensioenstelsel komt eraan! Wat betekent dat voor adviseurs?

April 2020, InFinance

In het nieuwe pensioenstelsel krijgt iedereen straks een beschikbare premieregeling in de 2e pijler. De inleg is dan vast en de uitkering varieert afhankelijk van de rente, het rendement en de risicodeling. Zowel werkgevers als pensioendeelnemers krijgen met deze veranderingen te maken. Wat gaat er precies veranderen? En welke kansen ontstaan daardoor voor adviseurs? Je leest het in dit artikel

Lees artikel


20% van de hypotheekmarkt blijft liggen

December 2019, InFinance

De Nederlandse huizenmarkt is vol op stoom. Alle lichten staan op groen, maar niet voor alle doelgroepen. Senioren, ondernemers en starters kunnen nog steeds moeilijk aan een hypotheek komen. De hypotheekverstrekker die zich op deze ‘non-conforming-markt’ gaat richten, kon wel eens een bijzonder interessant 2020 tegemoet gaan

Lees artikel


Heeft u inzicht in welke mate uw organisatie voldoet aan wetgeving?

November 2019, InFinance

Realtime inzicht in welke mate wordt voldoet aan wetgeving. Regtech (regulatory technology) is één van de belangrijkste ontwikkelingen in de financiële sector van dit moment. De laatste tien jaar is de financiële sector bedolven onder regelgeving. Dat lijkt de komende tijd ook eerder meer dan minder te worden. Het voldoen aan wetgeving wordt steeds complexer en kostbaarder voor organisaties. Wilt u hier meer over weten

Lees artikel


PSD2 – wat kunt u ermee?

Oktober 2019, InFinance

Vooral rekeninginformatiediensten bieden onder PSD2 belangrijke kansen voor financieel adviseurs. Hoe beter u inzicht in de financiën van de klant heeft, hoe beter u immers kunt adviseren

Lees artikel


Hoe LIVE-communicatie je kan helpen bij verandering.

September 2019, InFinance

Bij organisatieveranderingen komt veel kijken. Nieuwe strategie, vernieuwde processen, andere systemen en nieuwe kennis en vaardigheden die nodig zijn. Niet makkelijk en vaak ook niet leuk, maar wel nodig om met de tijd mee te kunnen gaan. Hoe LIVE-communicatie je kan helpen bij verandering?

Lees artikel


Verbeter de klantervaring. Verbeter uw backoffice.

Augustus 2019, ClientOfficer

De voordelen van het verbeteren van de klantervaring zijn helder. Het leidt tot loyalere klanten en blijere medewerkers. Het levert al snel 5% tot 10% meer winst op én het helpt u kosten te besparen. Om loyale klanten te krijgen, moet u echter wel een uitstekende klantenservice bieden. Verander uw backoffice medewerkers daarom in Client Officers.

Lees artikel


DIA Amsterdam congres over digitalisering: Bepaalt je hartslag straks je premie?

Juli 2019, InFinance

Van 25 tot en met 27 juni 2019 vond DIA (Digital Insurance Agenda) Amsterdam. Met bezoekers uit 56 landen veruit het grootste congres op het gebied van innovatie in verzekeren. Bedrijven als AEGON, Allianz, AVIVA en ING deelden hun visies en bespraken de nieuwe ontwikkelingen over de digitalisering van de financiële wereld. Hoe ziet de toekomst eruit? Waar kunnen we kennis halen? En wie neemt het voortouw? Een korte samenvatting.

Lees artikel


Niets doen is een gemiste kans dus BLIJF COMMUNICEREN MET JE KLANT ook als de hypotheek afgesloten is.

Juli 2019, InFinance

Als de woningwaarde stijgt, dan daalt de hypotheekrente. Het lijkt logisch, maar in de praktijk is dit niet bij alle geldvertrekkers een vanzelfsprekendheid en wordt de renteopslag niet zomaar aangepast als de woningwaarde stijgt, laat staan automatisch. Vreemd eigenlijk dat er in een markt waar data bepalend is, vaak nog een kostbaar taxatierapport nodig is om een hogere woningwaarde aan te tonen.

Lees artikel


Consumenten vinden hypotheken niet ingewikkeld, het hypotheekproces wél.

Mei 2019 InFinance

Voor HypoVak hebben we een online poll gehouden onder consumenten en hypotheekadviseurs. Centraal daarin stond de vraag: wat vindt u van hypotheken? De consument blijkt hypotheken lang niet zo ingewikkeld te vinden als de meeste adviseurs denken. Het aanvraag- en mutatieproces vinden ze daarentegen wél complex. Daarin liggen dus kansen voor hypotheekkantoren.

Lees artikel


De financiële consument valt voor eenvoud.

Maart 2019 InFinance

Het concept van alleen winkelen tijdens winkeltijden is voorbij. Het heeft plaatgemaakt voor online winkelwagentjes die op elk moment kunnen worden gevuldIn onze 24-uurs economie is het gemak waarmee iets gekocht kan wordedoorslaggevend geworden. Helaas maakt de complexiteit van de financiële werelhet lastig om ook deze eenvoud en dit gemak te bieden.

Lees artikel


Klantgericht schrijven, dé marketingkans voor de financiële dienstverlening?

Januari 2019 InFinance

De basis van marketing is en blijft dat u uw product op het juiste moment via het juiste kanaal met de juiste boodschap moet communiceren. En dat laatste wordt nog wel eens vergeten. Toegegeven, het schrijven van een tekst is niet hip of sexy. Het is in veel gevallen het ondergeschoven kindje dat ‘nog even snel’ aan het eind van het traject moet worden opgepakt.

lees artikel

Maak 2019 gemakkelijk, maak geld leuk.


December 2018 InFinance

Voor financiële dienstverleners draait het in 2019 om vertrouwen, gemak en betere marketing. Drie onderwerpen die volledig met elkaar zijn verweven. Vertrouwen managen ipv herstellen of opbouwenMaar pas op. De klant is niet gek – ook niet in 2019. Financiële dienstverlening blijft een nutsvoorziening: belangrijk voor ‘het gehele welzijn van het volk’.

lees artikel


Boekbespreking ‘No Small Change’ Nieuwe marketingmodel voor financiële diensten.

December 2018 InFinance

We leven in een wereld waarin banken essentieel zijn, maar evengoed worden gewantrouwd. Dat vraagt een nieuwe manier van denken en werken. In het boek benoemen Anthony en Lucian bovendien een vreemde tegenstelling: banken zouden saai zijn – en toch brengt iedereen veel tijd door met denken aan geld. We dromen erover. We praten erover.

lees artikel


Waarom financiële dienstverleners nooit de knuffelstatus van Coolblue krijgen

November 2018 InFinance

Consumenten willen geen hypotheek, ze willen een eigen huis. Ze willen ook geen pensioen, maar een fijne oude dag. Als financieel dienstverlener verkoopt u dus geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken. Niemand pronkt immers met zijn AOV-polis, zoals hij dat wel doet met zijn nieuwe Audi. Dit is een belangrijk gegeven dat veel financiële dienstverleners ongebruikt laten in hun marketing en positionering. Kijk dus eens naar wat de consument écht wil. Dan zijn er kansen te over.

lees artikel


Wat u moet weten over de Groningse aardbevingsschade?

Augustus 2018 InFinance

Door jarenlange aardgaswinning verzakt de bodem in Groningen eneemt het aantal aardbevingen toe. Huizenbezitters in de provincihebben daardoor naast directe schade te maken met waardedalingonverkoopbare huizen, woningen die onder water staan en sinds korook met een nieuw fenomeen: NAM-vergoedingen.

lees artikel


Welke mogelijkheden biedt RegTech financiële dienstverleners?

Juli 2018 InFinance

FinTech is nieuwe technologie die als doel heeft te concurreren met traditionele financiële diensten. RegTech, een afkorting van ‘Regulatory Technology’, is een relatief nieuw onderdeel van FinTech. Het is ontstaan als antwoord op de toenemende regeldruk waarmee financiële dienstverleners de laatste jaren te maken hebben. Ierland is een van de koplopers in RegTech en dus namen we een kijkje bij MoneyConf, dé FinTech beurs van Ierland.

lees artikel


Passen de collega’s wel bij je doelgroep

Juni 2018 InFinance

1 op 1 marketing is zover doorgevoerd dat we al op tekst, beeld, enz. kunnen personaliseren. Dit is niet alleen bij de traditionele één op één media maar met name in de social media. De communicatie wordt steeds persoonlijker dat vraag steeds meer van je medewerkers. Ook je medewerkers moeten dit in hun DNA hebben. Het kan dus goed zijn dat als de positionering van je bedrijf wijzigt je afscheid moet nemen een deel van je collega’s.

lees artikel


Klantervaring? SAMEN WERKT HET BETER!

April 2018 InFinance

Wat hebben Agile, lean-start-up en zelfsturende teams met elkaar gemeen? Het zijn allemaal methoden waarbij samenwerken met een gemeenschappelijk doel centraal staat. Dit zie je ok bij jonge startende bedrijven. Waarom is het zmoeilijk om deze werkwijzen in bedrijven te handhaven?

localhost/wp-content/uploads/2015/01/INFINANCE-02-2018-niche-spelers.pdf”>lees artikel


Wat nicheverzekeraars kunnen en grote verzekeraars niet!

Februari 2018 InFinance

Speciale markten vragen om een speciale aanpak. Het blijft dan ook opmerkelijk hoe grotere verzekeraars bij tijd en wijlen schijnbaar opportunistisch in markten stappen die ze onvoldoende doorgronden. Aan de hand van een tweetal voorbeelden, wordt nu ingezoomd waar zo’n speciale aanpak dan uit bestaat.

lees artikel


Nieuwe omzetkans voor adviseurs in 2018!

December 2017 InFinance

Tussen 2014 en 2020 groeit de private lease markt voor particulieren en zzp’ers naar verwachting met bijna 600%. Naar ons idee kan de adviseur hiervan een graantje meepikken.

lees artikel


Van experimenteren kunt u leren!  

November 2017 InFinance

Een praktijkcase van ABN AMRO. Daadwerkelijk klantgedrag is de beste voorspeller of een nieuwe propositie wel of niet gaat werken. Daarom proberen steeds meer bedrijven hun ideeën simpelweg uit. Experimententeren om te ontdekken wat wel en niet werkt, vraagt wel een nieuwe manier van denken en werken.

lees artikel


Risico’s verzekeren op basis van data

Oktober 2017 InFinance

Zeker op het marketingvlak wordt het commercieel gebruik van grote gegevensbestanden steeds populairder. Niemand kan meer om termen heen als big data, datamining en marketing analytics. Steeds meer verzekeraars gebruiken data op een heel andere manier: voor het inschatten van risico’s en het bepalen van premies en uitkeringen. In marketingland is bekend dat big data nooit 100% accurate resultaten leveren. Hoe gevaarlijk is het dan om big data en gemiddelden te gebruiken voor het bepalen van de verkoopprijs van je verzekering?

lees artikel


Gluren bij de buren!

Juli 2017 InFinance

Vaak ontstaan innovaties door technologische vindingen, zoals stem- of gezichtsherkenning. Maar ook data die in het verleden niet zomaar beschikbaar waren, zorgen voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Oók in de bank- en verzekeringsmarkt. Ik wil twee initiatieven uit het Verenigd Koninkrijk aanhalen die in dit kader zijn ontstaan: Atom en Metro Bank. Want gluren bij de buren, daar kun je wat van leren!

lees artikel


Nieuwe omzetkansen

Juli 2017 InFinance

Technologische ontwikkelingen en innovaties volgen elkaar steeds sneller op. Zó snel dat specialistische kennis van nichemarkten en -producten steeds belangrijker wordt om een gedegen klantadvies te kunnen geven. De verzekeringsmarkt heeft jarenlang het tegenovergestelde gedaan en richtte zich op kostenbesparingen door schaalvergroting en standaardisering. Juist daardoor ontstaat nu een kans voor verzekeringsadviseurs. Bijvoorbeeld op de markt voor glasverzekeringen.

lees artikel


Betrekt de klant van het begin af aan bij de ontwikkeling van diensten.

Maart 2017 InFinance

De klant centraal zetten betekent dat je de klant van het begin af aan bij de ontwikkeling van diensten betrekt. Hiervoor moet je snel en correct op de behoefte van de klant kunnen reageren. Om dat te kunnen bereiken heeft ABN Amro via de ‘lean startup’ methode de manier waarop proposities ontwikkeld worden omgegooid.

lees artikel


Marketing en sales moeten samenwerken als twee broers in een familiebedrijf.

Maart 2017 InFinance

Langzaam maar zeker zijn verkoop en marketing specialisaties geworden – en daarmee uit elkaar gegroeid. Gek genoeg is daardoor een situatie ontstaan die niet goed is voor klanten, maar ook niet voor bedrijven of zelfs voor de verkoop- en marketingmedewerkers zelf. Hoe moet het dan wel? Daarover hebben we een artikel geschreven dat in de InFinance is verschenen.

lees artikel


Anders examineren voor een leven lang leren

April 2016 InFinance

Een aantal jaren geleden was een opleiding voldoende voor het leven. Een universitair diploma is nu na 5 tot 7 jaar verouderd – en in disciplines als de financiële dienstverlening behouden diploma’s nog veel minder lang hun waarde. Continu veranderen eisen, wetten en normen – en dus ook de kennis waarover adviseurs moeten beschikken. Niet alleen ‘een leven lang leren’ wordt daarmee een eis, ook de manier van toetsen en controleren of de kennis nog up-to-date is verandert. Reden waarom de Federatie Financieel Planners (FFP) met Cito aan de slag is gegaan om de Permanente Educatie-methode van FFP nieuw leven in te blazen. Wat is er veranderd? En zet FFP de trend?

lees artikel


Inspiratie voor financiële marketeers

December 2015 InFinance

De Awards for Marketing Effectiveness zijn in Engeland de enige vorm van erkenning voor marketingeffectiviteit binnen de financiële dienstverlening. Omdat Engeland nog steeds voorop loopt in marketing van financiële diensten, vormen de awards een inspiratiebron voor de gehele branche. Ook in Nederland. Als lid van het prestigieuze Financial Services Forum, de organisatie achter de awards, ben ik op dinsdag 24 november aanwezig geweest bij de award uitreiking. Wat viel op – en waar kunnen we van leren?

lees artikel


Marketingvisie
De marketeer bestaat niet meer

November 2015 InFinance

De marketingwereld bevindt zich in een digitale revolutie. Moest een marketeer ‘vroeger’ goed zijn in folders maken, tegenwoordig moet hij expert zijn in SEO, SEA, Google Analytics, marketing automation, big data en meer dan ooit: luisteren naar de klant om hem op het juiste moment via het juiste kanaal een gepersonaliseerd aanbod te doen.

lees artikelHoe kunt ú consumentengedrag voorspellen?

April 2015 InFinance

George Orwell zag het ruim 60 jaar geleden al aankomen in zijn beroemde boek 1984. Big brother is watching you. We leven in een tijdperk waarin meer en meer data over ons worden verzameld. Door de overheid, maar zeker ook door het bedrijfsleven. ‘Big data’ bieden vanwege hun voorspellende waarde big opportunities. Maar dan moet u wel weten hoe u ze verzamelt én hoe u ze vervolgens correct gebruikt.

lees artikel


De weg naar de toekomst wordt een experience

Februari 2015 InFinance

Nog maar tien jaar geleden stond op ieder kantoor een fax en zat iedereen op Hyves. Nu kun je niet zonder iPad en Facebook. Veranderingen volgen elkaar steeds sneller op. Dat deed 24 branche- en belangenverenigingen, zoals Thuiswinkel.org en het Verbond van Verzekeraars zich afvragen: “Hoe winkelt de consument in 2020?” Ze deden er onderzoek naar onder de naam Shopping2020. Het gaat niet langer om het verhogen van de ‘share of wallet’, maar om de ‘share of experience’, die draait om een totale klantbeleving. In financiële termen: het moment van aankoop, claim en deep- of upsell.

lees artikel

‘Anders nog iets?’ Maar dan digitaal
shapeimage_17

september 2014   Boekblad

De klanten vaker naar de winkel trekken en als ze daar zijn meer geld laten uitgeven. Adviesbureau Boek & Bedrijf is bezig een dienst te ontwikkelen waarbij boekondernemers met hulp van postcodes hun klantkennis ongekend kunnen uitbreiden. Zes boekhandels deden in juni mee aan een pilot. Dit alles met één doel: de klant leren verbazen met aanbiedingen die op hem zijn toegsneden. Dé manier om het hoofd te bieden aan de huidige turbulente tijden in de boekenbranche.

lees artikel

KBb’s ‘Vitaliteitschecker’
shapeimage_15

Juni 2014   Boekblad

KBb’s ‘Vitaliteitschecker’ moet financieringsmogelijkheden vergroten KBb-onderdeel Boek & Bedrijf heeft een Vitaliteitschecker ontwikkeld. De boekhandel kan daaraan afmeten hoe zijn positie over een langere periode uitziet. En waar hij maatregelen voor verbetering kan treffen. De Vitaliteitschecker is bijna klaar, vertelt René Teuwen, marketing manager a.i. bij de KBb. ‘Aan de hand van een aantal kengetallen kan de boekverkoper met deze tool snel zien wat de maandelijkse liquiditeitsbehoefte van zijn winkel is.’

lees artikel

In  Kenia gebeurt het
Schermafbeelding 2014-03-07 om 16.43.57

Maart 2014   Telecommerce Magazine

De Nederlandse banken blijven achter met de ontwikkeling van nieuwe dienstverlening voor hun klanten. Alle aandacht gaat uit naar financieel gezonder worden, door verhoging van de financiële buffers enerzijds en weigeren van leningen aan burgers en bedrijven anderzijds. Nieuwe diensten voor de klant schieten erbij in, zeker vergeleken met het buitenland.

lees artikel

Wat als Jumbo een bank begint……..
Schermafbeelding 2013-11-07 om 13.33.55

November 2013   Telecommerce Magazine

Stel je eens voor dat bedrijven met een goede merkwaarde en een hoge aaibaarheidsfactor morgen een bankvergunning zouden aanvragen, de Jumbo of AH bijvoorbeeld. Google heeft er al jaren een voor de Europese markt…. Aan traffic in supermarkten is geen gebrek. En stel dat ze meteen een betaalkaart verstrekken, precies zoals supermarktketen Tesco dat al enige tijd doet.

lees artikel

TVVP online Zorgproduct Licentie Teuwenschouten aan AceeuwenSchouten test Langer Thuis Verzekering

Juni 2013   VVP Online

Het product met als risicodrager Ace, wordt door teuwenSchouten omschreven als “een aanvullende zorgverzekering waarmee zorgbehoevende klanten diensten of hulpmiddelen kunnen inkopen of matelzorgers beter kunnen faciliteren”

lees artikel


Schermafbeelding 2013-05-22 om 11.39.17ACE stapt in thuiszorgpolis van TeuwenSchouten

Mei 2013   Am Web

Uit een onderzoek van organisatie- en adviesbureau TeuwenSchouten en verzekeraar ACE onder 64.000 consumenten komt naar voren dat 87% van de respondenten verwacht dat de vergoeding voor thuiszorg in de toekomst komt te vervallen. Meer dan de helft (54%) verwacht dan over onvoldoende financiële middelen te beschikken om dit zelf te financieren.

lees artikel

De zorgmarkt verandert.
am plus 7-12-2012 zorg cross sell cover

December 2012   Am plus

De rol van de adviseur verandert, en daarmee zijn marketingaanpak. Denken vanuit de nieuwe rol is denken als een adviseur. Dat én de veranderende marktomgeving vragen om een gerichte marketingaanpak. Een aantal adviseurs is van de markt verdwenen, anderen voegen zich samen en nieuwe vormen dienen zich voorzichtig aan. Een ontwikkeling die zich langzaam voltrekt waardoor het nog de nodige tijd zal duren tot de balans hervonden is.

lees artikel


Schermafbeelding 2012-10-15 om 11.46.44Onderwaterhypotheek eerder regel dan uitzondering

Oktober 2012   InFinance

Van de huishoudens met een hypotheek staat op dit moment 29,2% ‘onderwate’r. Dit betekend dat in totaal 989.871 huizenbezitters gemiddeld een potentiële restschuld hebben van 23.960 euro. Verkopen al deze huishoudens hun woning, dan hebben ze gezamenlijk een totale restschuld van 23,7 miljard euro.

lees artikel

Bestaansrecht adviseur wordt bedreigd
Schermafbeelding 2012-10-15 om 11.56.53

Oktober 2012    InFinance

Het hypotheekonderzoek 2012 brengt duidelijk in beeld wat de huidige situatie op de woningmarkt is en hoe de verschillende doelgroepen er nu en in de toekomst voor staan. De vraag die blijft hangen is: “Wat kunnen – en nog sterker – wat moeten de hypotheekadviseurs en -verstrekkers met deze situatie?”

lees artikel

Toekomstsparen, wie z’n zorg?
Schermafbeelding 2012-09-04 om 12.19.01

September 2012    Am plus

De zorg wordt duurder, het pensioen lager, en de woningmarkt zit op slot. Kansen te over voor marktpartijen om innovatieve oplossingen te verzinnen. TeuwenSchouten ontwikkelende de Langer Thuis Verzekering. Een flexibel financieringsinstrument waarmee zorgbehoevende verzekerden diensten of hulpmiddelen kunnen inkopen of waarmee zij mantelzorgsters beter kunnen faciliteren.. hierdoor kan iemand langer thuis blijven wonen.

lees artikel

Eenderde woningbezitters heeft restschuld
Schermafbeelding 2013-10-01 om 16.07.25

Augustus 2012   BNR Radio

Grofweg 30 procent van de huizenbezitters heeft een hypotheek die hoger is dan de huidige waarde van het huis. Gemiddeld genomen is die zogenoemde restschuld opgelopen tot bijna 24.000 euro. TeuwenSchouten heeft samen met Experian en De Nationale Hypotheekbond onderzoek gedaan naar de huidige hypotheekmarkt. De resultaten zijn opvallend en deden veel stof opwaaien in de media. Lees het artikel of luister naar het interview op BNR.

lees artikel

Zenden? #datiszo2007
social metrics

April 2012    InFinance

De klant heeft ineens hetzelfde gereedschap in handen als vroeger de bedrijven hadden. De omslag van zenden naar ontvangen is niet eenvoudig. ‘Heb ik de oplossingen? Nee. We zijn allemaal op reis en het doel is niet zeker. Het is wel zeker dat we voor grotere veranderingen staan. Meer dan ooit geldt de vraag: Wie is de klant. We zijn in de marketing opgeschoven van broadcasting naar narrowcasting, de volgende stap is personal casting.

lees artikel

Metro Bank: (g)roeien tegen De stroom in
bankingreview

Maart 2012   Bankingreview

Het is kwart over zes in de avond. de londense City komt langzaam tot rust. de winkels zijn er op voorbereid; zij doen goede zaken na kantoortijd. ook bij een filiaal van de jonge metro bank staat gediciplineerd een rijtje mensen te wachten. Zij zijn niet gekomen om hun geld op te halen maar om een betaalrekening te openen. Wat is hier aan de hand? Wat drijft deze mensen in een tijd waarin kantoren steeds minder worden bezocht en bankzaken vooral via het internet worden geregeld?

Meer persarchief